Рада предварительно поддержала законопроект о «тысяче Зеленского» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада предварительно поддержала законопроект о «тысяче Зеленского»

Личные финансы
599
Іноземці знову зацікавилися українськими держоблігаціями (ОВДП) в гривні. На кожному аукціоні Мінфін розміщує ОВДП приблизно на 10 млрд гривень, і це дає змогу повністю фінансувати держбюджет. Крім того, Київ отримав можливість знижувати ставки, тобто робити запозичення дешевше. Тепер дохідність за “короткими” паперами – майже 9%.
Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко в ексклюзивному інтерв’ю сайту “Сьогодні”.
“Україна знову приваблива для інвестицій. Ми уникаємо непродуманих кроків у фінансовій політиці, прогнозовані щодо перспективи, чітко виконуємо бюджет”, – сказав Марченко.
Він нагадав, що минулого року пандемія викликала паніку і була причиною відтоку з локальних ринків. У результаті з квітня по жовтень у внутрішні облігації інвестували переважно українські банки.
“Але з грудня 2020-го нерезиденти почали повертатися. Тренд їхньої присутності на внутрішньому ринку облігацій досить позитивний. Завдяки високому попиту на ОВДП з боку нерезидентів ми навіть маємо можливість на кожному аукціоні знижувати прибутковість залучених інструментів. Для коротких паперів – майже до 9%” , – додав міністр.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас