Сколько зарабатывают юристы в Украине — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сколько зарабатывают юристы в Украине

Личные финансы
2229
Гендиректор ГТС України Сергій Макогон розповів про сценарії у разі добудови Nord Stream 2, якщо російський газ піде в обхід України.
Його інтерв’ю в угорському економічному виданні «Вілаггаздашаг» опубліковано на сторінці посольства України у Facebook.
«Ми розробили кілька сценаріїв. Оскільки в Україні – найбільший внутрішній ринок споживання газу в Східній Європі розміром 30 млрд куб. м, а власне видобування газу становить 20 млрд куб. м, послуги газотранспортної системи будуть затребувані в будь-якому випадку», — зазначив Макогон.
За його словами, транзитні потужності будуть оптимізовані, адже тоді не буде можливості дозволити собі утримання потужностей, які не будуть задіяні для транзиту.
«Ми маємо забезпечити економічно доцільний тариф як для наших внутрішніх споживачів, так і для комерційних клієнтів. Це означає, що ми модернізуємо лише ті компресорні станції, які використовуватимуться, а інші поступово виводитимемо з експлуатації», — наголосив він.
У разі повної відмови від транзиту територією України вже не можна буде сприймати ГТС як доступний запасний варіант. «Це не було б ані справедливою, ані реалістичною позицією», — підсумував очільник ГТС.
Також, за його словами, у випадку зупинки транзиту європейські країни стикнуться з втратою гнучкості української ГТС, хоча вона була запроєктована для швидкого забезпечення додаткового попиту в ЄС.
«Навіть шляхом збільшення добового транзиту на 150−200 млн куб. м Північні та Турецький потоки не мають такої гнучкості, тому ЄС потрібно буде вкладати мільярди євро в будівництво нових газосховищ та СПГ терміналів заради своєї енергетичної безпеки», — уточнив він.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас