Средняя зарплата в Украине в октябре (исследование) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Средняя зарплата в Украине в октябре (исследование)

Личные финансы
2242
Європейський центральний банк ухвалить рішення про перехід на цифрову валюту приблизно через чотири роки.
«Ми маємо переконатися, що робимо це правильно. Увесь процес, на мою думку, триватиме ще чотири роки, можливо, трохи більше. Ми маємо бути впевнені, що не ламаємо систему, а покращуємо її», — сказала глава ЄЦБ Крістін Лагард в інтерв’ю Вloomberg.
Водночас фіатні гроші, як і раніше, будуть доступними для користувачів.
Бюрократична процедура впровадження цифрового євро має вкрай затяжний характер. Спочатку регулятор опублікує аналіз 8 тис. відповідей, отриманих у рамках процесу публічних консультацій щодо запуску цифрової валюти. Потім матеріали буде спрямовано до Європейського парламенту. І тільки потім до ради керуючих ЄЦБ, яка ухвалить рішення до середини поточного року щодо того, продовжувати експеримент із впровадження цифрової валюти чи ні.
«Це технічний проєкт, а також фундаментальна зміна», — констатувала Лагард.
Вона також додала, що подібна ініціатива не мусить призвести до «зламу наявної системи, а має лише поліпшити її».
Нагадаємо, 25 березня саміт ЄС підтримав підготовку до створення цифрового євро. Лідери ЄС закликали до посилення та формування більш інноваційного фінансового сектору, більш ефективних і стійких платіжних систем. Зміцнення міжнародної ролі євро, за їхніми словами, дасть змогу підвищити автономію ЄС в економічних і фінансових питаннях, зберігаючи водночас відкриту економіку.

Довідка Finance.ua:

  • Наприкінці минулого року Асоціація Банків Італії, що налічує 700 фінансових установ, оголосила про початок тестування цифрової валюти центробанку.
  • Тестування було розділене на дві частини. Перша присвячена моделі інфраструктури та можливості реалізації, друга – оцінці того, як програмованість може забезпечити варіанти використання, що відрізняють CBDC від наявних платіжних систем.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас