Шведская IT-компания заходит в Украину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведская IT-компания заходит в Украину

Фондовый рынок
2434
WeChat Pay є однією з найпопулярніших платіжних систем в Китаї. Мессенджер WeChat був розроблений компанією Tencent і з’явився в Китаї в 2011 році. Мессенджер дуже швидко став дуже популярним в Китаї. До 2013 року кількість користувачів WeChat перевищило 300 млн користувачів (70 млн за межами Китаю). Через 5 років кількість активних користувачів WeChat перевищило 1 млрд.
WeChat є таким собі аналогом вітчизняного Телеграм. За допомогою WeChat можна відправляти текстові повідомлення, відео, картинки, робити розсилки, знайомитися. WeChat інтегрований з Фейсбук. У WeChat можна здійснювати автоматичний переклад з однієї мови на іншу.
WeChat Pay є платіжною системою, яка інтегрована в месенджер. WeChat Pay дуже швидко набрав популярність, в 2017 році WeChat Pay користувалися понад 600 млн осіб. Справедливості заради, треба визнати, що переважна кількість фінансових транзакцій (близько 80%) за допомогою WeChat Pay, не перевищує 1000 юанів. Але, це лише підкреслює масову популярність WeChat Pay в Китаї. Розплачуватися за допомогою WeChat Pay можна практично скрізь: на ринках, в метро, ​​в таксі, в лікарнях.
Як користуватися WeChat Pay
Принцип роботи WeChat Pay дуже простий. Сам платіжний сервіс інтегрований в месенджер WeChat, тому, на будь-якому смартфоні, де є WeChat, є і WeChat Pay. Сервіс настільки популярний в Піднебесній, що близько 90% смартфонів, проданих в Китаї, вже продаються зі встановленим WeChat. Все, що потрібно клієнтові, завести собі аккаунт в WeChat, після чого налаштувати WeChat Pay, для цього знадобиться паспорт, номер банківської карти, і номер мобільного телефону. У тому випадку, якщо опція «Wallet» не з’являється в менюшке WeChat, необхідно зайти в налаштування смартфона, змінити мову на китайську, і назад, після чого кнопка Wallet з’явиться.
Важливий момент, щоб реєстрація в WeChat Pay пройшла успішно, абонент повинен використовувати банківську карту китайського банку або територіально перебувати в Китаї. Про успішну активації WeChat Pay свідчитиме перша фінансова транзакція – WeChat Pay зніме незначну суму з картки клієнта, і поверне її назад, тим самим протестувавши правильність прив’язки карти.
Як оплачувати WeChat Pay
WeChat Pay підтримує різноманітні способи оплати:
Швидка оплата – необхідно піднести QR-код клієнта до екрану сканера, і потрібна сума буде списана з карти.
Оплата по QR-коду продавця – зворотна операція – своїм смартфоном клієнт сканує QR-код товару продавця, вводить суму для оплати, підтверджуючи її паролем.
Оплата на сайті продавця, підключеного до WeChat.
Оплата в додатках, інтегрованих з WeChat Pay SDK.
Наприклад, для того, щоб оплатити поїздку в метро, ​​клієнт повинен піднести до терміналу, вбудованому в стійку турнікета метро, ​​піднести свій QR-код (швидка оплата). Поїздка в таксі оплачується або через сканування QR-коду водія, з подальшою вказівкою суми та введенням пароля, або в самому гаманці. У магазинах, ринках, інших торгових точках для оплати товару треба відсканувати QR-код продавця, ввести суму і підтвердити паролем.
WeChat Pay за кордоном
Зовсім недавно в WeChat Pay з’явилася можливість підв’язувати кредитні карти банків інших держав. Але, для виконання цієї процедури необхідно перебувати на території Китаю. Після того, як карта буде підв`язана, можна буде проводити оплату покупок товару і послуг, але виводити гроші на карту не можна. На території Росії WeChat Pay можна користуватися через платіжну систему Sendy.
По материалам:
Діло
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас