Ущерб от экологических преступлений в Украине превышает 400 миллионов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ущерб от экологических преступлений в Украине превышает 400 миллионов

Криминал
155
Влада працює над вибором моделі для обов’язкового медичного страхування для його впровадження у 2023 році.
Про це голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький сказав в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
«У 2023 році в Україні має бути обов’язкове медичне страхування. Сьогодні ми працюємо над вибором моделі, як тільки визначимо модель, почнемо писати закон», — сказав Радуцький.
Однією з об’єктивних причин, чому медичне страхування не можна впровадити раніше, за його словами, є дуже великий відсоток «чорної» зарплати в країні.
«Поки цей відсоток не зменшиться, який би ми закон не прийняли, медичне страхування працювати не буде. Ми не допустимо введення додаткового податку для медичного страхування, але якщо в країні менше 50% білої зарплати, то звідки братимуться кошти на медицину», — пояснив він.
Радуцький додав, що, на його думку, медичне страхування має розвиватися в рамках Національної служби здоров’я України (НСЗУ), оскільки саме вони «є фінансистами» — рахують гроші, відповідають за стандарти якості та виконують контрольні функції.
По материалам:
Укрінформ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас