За час вторгнення учасники «Рамштайну» виділили Україні $80 мільярдів, — Остін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За час вторгнення учасники «Рамштайну» виділили Україні $80 мільярдів, — Остін

Казна та Політика
138
За час вторгнення учасники «Рамштайну» виділили Україні $80 мільярдів, — Остін
За час вторгнення учасники «Рамштайну» виділили Україні $80 мільярдів, — Остін
Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін запевняє, що США здатні продовжувати зберігати підтримку для України і надавати безпекову допомогу одночасно з Ізраїлем.
Про це Остін заявив на початку засідання Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн-17»).
«Ми зібралися, бо поділяємо бачення вільного, відкритого, заможного і безпечного світу. Тому, я пишаюся тим, що ця Контактна група, яка творить історію, зобов’язалася виділити понад 80 мільярдів доларів на безпекову допомогу Україні з того часу, коли кремль розпочав своє невиправдане вторгнення. І я пишаюся вашими непохитними зобов’язаннями», — наголосив Остін.
«Наша єдність надсилає чітке послання путіну, що він не зможе протриматися більше за нас, або перемогти у протистоянні волі. І оскільки путін продовжує його трагічну і невиправдану війну, він був змушений шукати підтримки в Ірану і Північної Кореї», — відзначив міністр оборони США.
Як сказав міністр оборони США, підтримка Іраном терористів ХАМАС і президента рф володимира путіна створює глобальний виклик і порушує міжнародний порядок, заснований на правилах.
Остін наголосив, що Україна та Ізраїль стикаються з безжалісними ворогами, які налаштовані винищити обидві країни. «Ми бачимо, що Іран підживлює конфлікт як в Газі, так і в Україні шляхом озброєння ХАМАС і путіна», — зазначив Остін.
«Але не сумнівайтесь, Сполучені Штати повністю здатні продовжувати нашу рішучу підтримку для України, навіть коли ми підтримуємо Ізраїль», — запевнив глава Пентагону.
Він наполегливо закликав усіх учасників засідання у форматі «Рамштайн» надати Україні системи протиповітряної оборони для захисту її народу, оскільки Україна зустрічає ще одну зиму у війні.
Остін нагадав, що під час відвідування України зустрічався президентом Володимиром Зеленським, міністром оборони Рустемом Умєровим, Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним та мужніми українськими військовими, які повернулися з поля бою. «Моє послання до них було простим: ми продовжимо виступати на стороні України стільки, скільки це буде потрібно», — запевнив Остін.
Міністр оборони США уточнив, що Контактна група продовжує зосереджувати зусилля на підтримці України, яка продовжуватиме воювати у зимовий період і захищати критичну інфраструктуру.
Як відзначив Остін, Україна вже повернула контроль над 50% своєї території, яка була окупована з лютого 2022 року.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас