єЧерга відтепер запрацює для водіїв легкових авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

єЧерга відтепер запрацює для водіїв легкових авто

Особисті фінанси
544
єЧерга відтепер запрацює для водіїв легкових авто
єЧерга відтепер запрацює для водіїв легкових авто
Уряд під час засідання 27 лютого ухвалив постанову, яка поширює електронну чергу і на водіїв легкових автомобілів.
Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
«Невід'ємним елементом підвищення якості державного управління є реформа цифровізації. Ми продовжуємо масштабувати наш успішний проект єЧерга для зручного перетину кордонів», — зазначив очільник уряду.
За словами прем'єр-міністра, за допомогою цього сервісу транспортні засоби перетнули кордон вже понад 800 тисяч разів.

Читайте також: Як купити авто зі США

«Це зручно і прискорює весь процес. Плюс знімає питання зловживань», — наголосив він.
Як йдеться у повідомленні Міністерства відновлення, вже більше року єЧерга працює для вантажівок, а нещодавно її масштабували для автобусів. Тепер же розпочали підготовку до розробки абсолютно відмінного функціоналу для легкових автомобілів.
«Головний виклик в тому, що для різних типів транспорту єЧерга має різну логіку послуги. Фактично, це розробка з нуля відмінного алгоритму. Разом з тим, до кінця року плануємо запустити тестування цієї можливості для легкових автомобілів», — наголосив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Довідка Finance.ua:

  • нагадаємо, 2 травня 2023 року уряд схвалив запуск електронної системи єЧерга для водіїв вантажівок на 16 міжнародних пунктах пропуску в західному напрямку. На Львівщині реєстрація водіїв в єЧерзі розпочалась з 8 травня на пунктах пропуску Рава-Руська, Краківець та Шегині;
  • також з серпня 2023 року у пункті пропуску Устилуг запрацювала електронна черга для автобусів, яку згодом поширили на Краківець та Шегині;
  • за час дії послуги єЧерга кордон за онлайн-записом перетнули 802 тисячі транспортних засобів. Йдеться про 756 тисяч вантажівок та 46 тисяч автобусів.
Де б ви не знаходилися, не забувайте дбати про свою безпеку під час подорожей на авто. На Finance.ua ми допомагаємо людям оформлювати Зелену картку швидко та зручно. Усе, що вам потрібно — доступ до інтернету.

Оформити Зелену картку онлайн 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас