Уряд розширив підтримку для фермерських господарств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд розширив підтримку для фермерських господарств

Аграрний ринок
188
Уряд розширив підтримку для фермерських господарств
Уряд розширив підтримку для фермерських господарств
Кабінет міністрів прийняв постанову, яка передбачає розширення напрямків підтримки для роботи аграріїв.
Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 300 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції». Цей документ розширює сферу державної підтримки для аграріїв, які зареєстровані у Державному аграрному реєстрі, і збільшує обсяги фінансових виплат.
Зокрема, державна підтримка буде надаватися за такими напрямами:
  • Бюджетна субсидія на кожен гектар для аграріїв, які обробляють до 120 гектарів сільськогосподарських земель. Розмір цієї субсидії збільшено з 3,1 тисячі гривень до 4 тисяч гривень на гектар.
  • Окрема бюджетна субсидія на кожен гектар для аграріїв з деокупованих територій або територій, де завершилися військові дії. Розмір цієї підтримки — 8 тисяч гривень на гектар.
  • Спеціальна бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності. Фермери, які утримують від 3 до 100 корів, можуть отримати 7 тисяч гривень на одну голову.
  • Спеціальна бюджетна дотація для утримання маточного поголів'я кіз та/або овець. Розмір цієї підтримки — 2 тисячі гривень на одну голову для тих, хто утримує від 5 до 500 голів кіз та овець.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас