Суд заочно заарештував колишнього главу Фонд держмайна Сенниченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заочно заарештував колишнього главу Фонд держмайна Сенниченка

275
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для колишнього глави Фонду державного майна України. Його заочно заарештували.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру у Telegram.
Слідчий суддя ВАКС у вівторок, 7 травня, підтримав позицію прокурора та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому очільнику Фонду держмайна.
У прокуратурі не вказують ім'я фігуранта. Проте за деталями справи відомо, що йдеться про Дмитра Сенниченка, якого підозрюю в організації злочинної схеми. Він оголошений у міжнародний розшук.
Нагадаємо, українські правоохоронці викрили злочинну організацію на чолі з колишнім главою Фонду держмайна, яка протягом 2019−2021 років заволоділа понад 500 млн гривень коштів АТ «Одеський припортовий завод» та АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія».
Також фігурантів справи підозрюю у відмиванні 10 млрд гривень, одержаних злочинним шляхом.
Додамо, що фігурантами цієї справи також є Юрій Липка, який був радником Сенниченка, Микола Синиця — колишній в.о. глави «Одеського припортового заводу» та співвласник компанії «АгроГазТрейдинг».
У грудні 2023 року підозру також оголосили колишньому першому заступнику голови Фонду держмайна, який є чинним посадовцем ПАТ «Укрнафта».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас