Попри війну в Ізраїлі: золото впало у своїй ціні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попри війну в Ізраїлі: золото впало у своїй ціні

Банківські метали
581
Попри війну в Ізраїлі: золото впало у своїй ціні
Попри війну в Ізраїлі: золото впало у своїй ціні
Золото зрушило в ціні з позначки у понад 2 тисячі доларів за унцію та подешевшало на 1,1%. Так сталося, тому що наземне вторгнення Ізраїлю в Газу виявилося менш масштабним, ніж очікували деякі інвестори, пише Bloomberg.
Починаючи з 7 жовтня дорогоцінний метал подорожчав на 9% на тлі зростання попиту на активи-притулки.
Проте незабаром можливе чергове здорожчання золота, якщо військовий конфлікт все ж призведе до ескалації на Близькому Сході. Інвестори очікують, що війна пошириться на регіон, важливий з боку постачання енергоносіїв.
Нині конфлікт встиг змінити розмір процентної ставки в США та прибутковості казначейських облігацій, які є основними драйверами цін на золото.
Раніше посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський розповів, що Україна надала широку підтримку його країні з початку війни. Зокрема після нападу ХАМАС він отримував повідомлення підтримки від урядовців та звичайних громадян.
«Ми співпрацюємо з різними членами Верховної Ради, українського парламенту, намагаючись просунути декларацію, яка визнає ХАМАС терористичною організацією», — сказав посол.
Він припустив, що Україна скоро офіційно назве ХАМАС і Хезболлу терористичними організаціями. Таке рішення можуть підтримати багато наших депутатів. Також він підкреслив, що у нашій країні не було демонстрацій на підтримку палестинців чи ХАМАС на відміну від більшості держав Європи.

Дізнатись актуальну інформацію про курси валют в Україні

За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас