"Укрнафта" підвищує ціну на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" підвищує ціну на газ

Енергетика
222
Правління нафтовидобувної компанії "Укрнафта" пропонує НАК "Нафтогаз України" купувати у 2007 році природний газ власного видобутку для подальшої реалізації його населенню за 462 грн за тис куб м замість 318,78 грн за тис куб м (із ПДВ).
У пропозиції правління компанії ціна газу враховує повну собівартість готової продукції - 240,84 грн за тис куб м, у тому числі капітальні інвестиції - 93,64 грн за тис куб м, рентну плату - 50 грн за тис куб м і ПДВ - 76,89 грн за тис куб м.
Запропонована ціна передбачає рентабельність, достатню на покриття капітальних вкладень для виконання виробничої програми.
Як говориться в інформації "Укрнафти", розпорядженням НАК "Нафтогаз України" від 13 лютого була створена комісія з перевірки обґрунтування формування ціни.
Нагадаємо, спостережна рада "Укрнафти" на засіданні 28 лютого затвердив укладання договору на поставку газу "Нафтогазу України" за 319 грн за тис куб м на лютий.
Кабінет Міністрів своєю постановою від 16 січня вповноважив "Нафтогаз України" купувати у видобувних компаній газ для наступної реалізації населенню.
Відповідно до законодавства України, весь газ, що добуває на її території, повинен поставлятися для потреб населення.
50%+1 акція ВАТ "Укрнафта" належить НАК "Нафтогаз України", близько 42% акцій належать компаніям, афілійованим із Приватбанком.
За матеріалами:
Деловая Неделя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас