Валентину Семенюк звинувачують у корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валентину Семенюк звинувачують у корупції

Фондовий ринок
403
Голова спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації Андрій Кожемякін звернувся до генерального прокурора Олександру Медведько із проханням з'ясувати наявність ознак корупційних дій у діях керівництва Фонду державного майна (ФДМУ) при проведенні конкурсу з приватизації ВАТ “Державна холдингова компанія “Луганськтепловоз”. Про це повідомили упрес-службі Блоку Юлії Тимошенко, членом фракції якого є Кожемякін.
Депутат також буде наполягати на тому, щоб відбулося позачергове засідання комісії, на якій була б дана оцінка діям керівництва ФДМУ.
Кожемякін іважає, що 22 березня 2007 року ФДМУ за результатами розгляду матеріалів конкурсних пропозицій затвердив рішення про допуск до участі в конкурсі із продажу ВАТ “Луганськтепловоз” тільки компанії, пов'язані із ЗАТ “Трансмашхолдинг” (РФ), а саме: ЗАТ “Керуюча компанія “Брянський машинобудівний завод” (Брянськ, Російська Федерація) і ВАТ “Демихівський машинобудівний завод” (Москва, РФ).
Кожемякін іважає, що при сформованих умовах конкурс із продажу “Луганськтепловоза” не повинен був проходити.
На думку депутата, конкурс не можна було проводити з двох причин.
“Перша. До конкурсу прилучили тільки дві афільовані структури, підконтрольні російської компанії “Трансмашхолдинг”, - тобто це рівнозначно проведенню конкурсу з одним учасником. У цьому випадку закон передбачає інші механізми продажу. Друга. У результаті цього так званого конкурсу держава втратила як мінімум 200 млн. гривень, оскільки два інших учасники, які повинні були брати участь у конкурсі (і які з якихось причин були відсторонені), були готові запропонувати стартову ціну майже вдвічі вище”, - заявив Кожемякін.
Він також нагадав, що голова ФДМУ Валентина Семенюк при підготовці до продажу цього підприємства планувала продати його за 1 млрд. грн. “У мене є питання до Антимонопольного комітету із приводу допуску до конкурсу компанії “Брянський машинобудівний завод”, що не відповідає додатковим умовам конкурсу”, - сказав депутат. Він повідомив, що “ця компанія не надала належної інформації про суб'єктів, які пов'язані з ними відносинами контролю”.
Як повідомлялося, про проведення конкурсу із продажу 76% акцій ВАТ “ХК “Луганськтепловоз” ФДМУ оголосив 19 липня 2006 року, він був запланований на 3 жовтня 2006 року. Наказом від 2 жовтня 2006 року ФДМУ призупинив конкурс.
На участь у конкурсі подавали заявки 4 компанії: ВАТ ”Демихівський машинобудівний завод” (Росія, Московська область); АТ ”Дніпрвагонмаш” (м. Дніпродзержинськ); ВАТ ”Марганецький гірничозбагачувальний комбінат” (м. Марганець, Дніпропетровська область); ЗАТ ”Керуюча компанія ”Брянський машинобудівний завод” (Росія, м. Брянськ, правонаступник ЗАТ ”Виробнича компанія ”Брянський машинобудівний завод”). До конкурсу були допущені 2 компанії: ВАТ ”Демиховський машинобудівний завод” і ЗАТ ”Керуюча компанія ”Брянський машинобудівний завод”.
23 березня 2007 року ФДМУ провів конкурс із продажу 76% акцій ВАТ “ХК “Луганськтепловоз” з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону. За результатами конкурсу переможцем визнана ВАТ “Керуюча компанія “Брянський машинобудівний завод” (Росія), що запропонувала за пакет 292 млн. 505 тис. грн. (Стартова ціна пакета становила 292 млн. грн.).
За матеріалами: Укррудпром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас