Arcelor Mittal вивчає можливість придбати в Україні метизні підприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Arcelor Mittal вивчає можливість придбати в Україні метизні підприємства

Фондовий ринок
192
Об'єднана компанія Arcelor Mittal вивчає можливість придбання в Україні метизні підприємства з метою проведення на них корінної модернізації і випуску конкурентної продукції.
Про це повідомив журналістам голова адміністрації з кадрів і зв'язків із громадськістю ВАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" (Дніпропетровська обл.) Франк Паннір під час в Києві IV міжнародної конференції "Метал Форуму Україна-2006", організованою Українською асоціацією металоторгівців, "Держзовнішінформ", "Металургпром" та "Інформ-Металл".
За його словами, до теперішнього часу пропозиції про купівлю українських метизних підприємств надійшли від декількох власників.
"З цього питанню ми визначимося в 2007 році", - сказав Паннір.
За його словами, об'єднання метизних підприємств України "Укрметіз" висуває претензії до меткомбинату "Mittal Steel Кривій Ріг" через підвищення цін на катанку, обвинувачуючи його в погіршенні ситуації на метизних підприємствах.
У той же час голова адміністрації з кадрів і зв'язків із громадськістю "Mittal Steel Кривій Ріг" думає, що причина погіршення ситуації на метизних підприємствах України в їхній низьійї продуктивності, застарілих технологіях і устаткуванні. З огляду на той факт, що Arcelor Mittal - найбільший у світі виробник металовиробів, що володіє, зокрема, заводами в Німеччині, Франції, Чехії і Польщі, у компанії виникла ідея придбати метизні підприємства в Україні і вивести їх на світовий рівень конкурентноздатності.
При цьому Паннір відзначив, що в цей час російська компанія "Северсталь-метіз" успішно працює на українському "Дніпрометізі", використовуючи катанку виробництва "Mittal Steel Кривій Ріг".
Крім того, він повідомив, що в Україні Arcelor Mittal цікавить покупка Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР, Кіровоградська обл.), вугільних шахт, а також морських портів з урахуванням того, "що ми на 80% поставляємо металопродукцію на експорт".
За його словами, у цей час "Mittal Steel Кривій Ріг" вивчає можливість придбання вантажних залізничних вагонів через погіршення забезпечення підприємства вагонами "Укрзалізниці".
Як повідомлялося, "Укрметіз" висловлював стурбованість ситуацією, що склалася у зв'язку з підвищенням цін на катанку виробництва "Mittal Steel Кривій Ріг", що, на його думку, погіршує фінансове становище метизних підприємств і сприяє імпорту метізной продукції. "Укрметіз" звернувся з листом у парламентський комітет з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва, передавши копію в Міністерство промислової політики України, із проханням розглянути критичну ситуацію на метизних підприємствах країни.
За словами замдиректора "Укрметила" Ольги Бойко, через кількаразове підвищення цін на катанку конкурентноздатність українських металовиробів знижується, у результаті за шість місяців поточного року імпорт цієї продукції з Росії, Китаю і Туреччини зріс на 21%.
У свою чергу, президент Української асоціації металоторговцев (УАМ) Андрій Федосєєв вважає, що з "Mittal Steel Кривій Ріг" можна і потрібно працювати. Він відзначив можливість домовлятися з компанією з важливих питаннь, що надалі переростає в плідне співробітництво. При цьому він нагадав, що "Mittal Steel Кривій Ріг" розробив систему знижок для споживачів катанки, і висловив надію, що аналогічна система буде введена для металотрейдерских компаній, про що раніше було заявлено представниками адміністрації меткомбіната.
ВАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%. Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск більше 6 млн тонн прокату, близько 7 млн тонн стали і понад 7,8 млн тонн чавуну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас