Що турбує українців найбільше (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що турбує українців найбільше (опитування)

Особисті фінанси
3098
Для 61,3% опитаних громадян України основною проблемою є воєнний конфлікт на сході країни, свідчать результати опитування, проведеного Центром “Соціс”.
Водночас 54,4% опитаних турбує низький рівень зарплат або пенсій, а 53,1% – підвищення тарифів на комунальні послуги.
Інфляція і підвищення цін на товари першої необхідності хвилюють 26,5% респондентів, хабарництво та корупція в органах центральної влади – 24% опитаних.
Найважливішою проблемою 20,5% респондентів вважають брак робочих місць і безробіття, 14,2% – корупцію в судах, в поліції і прокуратурі, 12,4% – недоступність якісної медичної допомоги, 10,4% – введення воєнного стану, 5,3% – збільшення рівня злочинності, небезпеку на вулицях, 3,4% несприятливі умови для розвитку малого і середнього бізнесу, 2% – недоступність якісної освіти, 1,5% відсутність свободи слова і демократії. Відмовилися відповісти на питання 0,8% респондентів.
Опитування проводилося за вибіркою, яка представляє доросле населення України у цілому, за такими ознаками: стать, вік (від 18 років), поділ на регіони і тип поселення (місто / село). Всього було опитано 2 тис. респондентів.
Метод збору первинної соціологічної інформації – стандартизоване інтерв’ю “face-to-face” за місцем проживання респондентів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас