В Івано-Франківській області відкриють шість СЕС і одну ВЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Івано-Франківській області відкриють шість СЕС і одну ВЕС

Енергетика
734
В Івано-Франківській області в 2018 році відкриють 6 сонячних електростанцій. Зараз в області функціонують об’єкти генерації з відновлюваних джерел (сонячні, гідро-, біо- і вітрові електростанції), а також об’єкти, розташовані в сільських господарствах. Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Зараз найбільшими об’єктами відновлюваної енергетики є 5 міні-ГЕС (Снятинська, Пробійнівська №1, Пробійнівська №2, Золотоліпська, Сваричівська), три сонячні електростанції (ТОВ «Богородчанська 1», ТОВ «Геліос Енерджі», ТОВ «Солар Карпати») і біогазовий завод ТОВ «Даноша» в Калуському районі).
Крім того, в листопаді 2017 року введено в експлуатацію 4 сонячні електростанції в Тисменицькому районі. У найближчій перспективі планується ввести в експлуатацію 6 сонячних електростанцій (в Снятинському районі – 2, в Тисменицькому – 4). Також в 2016 році розпочато будівництво вітрової електростанції в с. Шевченкове Долинського району та другого біогазового заводу в с. Тустань Галицького району.
У найближчих планах обласної влади – реалізація амбіційного проекту «Енергетична Академія», що передбачає будівництво на місці старої міської котельні будівлі за принципом «пасивної архітектури», яка стане місцем навчання і культурного розвитку.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас