Електромопед від Honda стане домашньою системою зберігання енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромопед від Honda стане домашньою системою зберігання енергії

Світ
876
Японська компанія Honda Motor випустить на ринки Південно-Східної Азії електромопед, що працює на знімних батареях, які можна буде використовувати для підзарядки іншої техніки. Початок продажів заплановано на 2019 рік, повідомляє Nikkei Asian Review.
У мопедах будуть використовуватися літій-іонні батареї, причому запас ходу повністю зарядженого акумулятора складе 50-60 км. Батарею також можна буде використовувати в якості джерела живлення для освітлення будинку або зарядки смартфона. Honda, провідний світовий виробник двоколісного транспорту, вважає, що ці характеристики зроблять електромопед популярним в країнах, що розвиваються, з нерозвиненою електроенергетичною інфраструктурою.
Японська компанія співпрацюватиме з місцевими підприємствами, щоб створити заправні станції, де власники скутерів зможуть замінити старі батареї. Технологія віртуальної електростанції дозволить подібним заправкам продавати частину енергії в мережу в період пікового попиту на електрику. Щоб відповідати екологічним нормам, які посилюються, і забезпечити електрикою навіть віддалені від мереж станції, будуть використовуватися відновлювані джерела енергії, в першу чергу Сонце.
Електромопеди від Honda можуть досягти успіху, у міру того як країни Південної і Південно-Східної Азії вводять обмеження на традиційні двигуни. Так, Індія, найбільший в світі ринок мотоциклів і скутерів, введе європейські стандарти транспортних викидів до 2020 року. У центральних районах в’єтнамського Ханоя до 2030 року буде заборонено рух мотоциклів, причому обмеження почнуть запроваджуватися поетапно, починаючи з 2020 року. Можливо, новий електроскутер знайде покупців і на батьківщині – принаймні, компанія замислюється про початок продажів у Японії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас