Техогляд для легковиків: у Мінінфраструктури кажуть, що це дуже актуальна пропозиція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Техогляд для легковиків: у Мінінфраструктури кажуть, що це дуже актуальна пропозиція

Технології&Авто
2287
Міністр інфраструктури і транспорту Володимир Омелян доручив своєму заступнику Юрію Лавренюку наступного тижня провести публічне обговорення запровадження обов’язкового техогляду із залученням громадськості та журналістів.
Ця дуже актуальна пропозиція, якщо буде реалізована, дозволить автоекспертам донести до чиновників по-справжньому достовірну інформацію про вимоги Угоди про асоціацію та директив ЄС, що стосуються перевірок техстану. А головне — проінформувати введене в оману суспільство.
«Що ж стосується наявності документа про технічний огляд під час перетину державного кордону України, він стане обов’язковим після прийняття Верховною Радою вищезазначеного законопроекту та набрання ним чинності в установленому порядку, — поінформували в Мінінфраструктури. — Міністерство інфраструктури спільно з народними депутатами вже найближчим часом направить документ на розгляд і сподівається на його схвалення до 2018 року.
Угода дійсно передбачає поетапність запровадження в Україні обов’язкових перевірок техстану транспорту, і для легковиків ця норма повинна бути введена лише через п’ять років з дня вступу в силу цього документа. (Нагадаємо, в повному обсязі Угода про асоціацію України з ЄС набула чинності 1 вересня.)
Обов’язковий техогляд як такий передбачений Директивою № 2009/40/ЄС, яка діє до 20 травня 2018 року, після чого замінюється новим, більш сучасним документом № 2014/45/ЄС. Обидва передбачають для легковиків і вантажівок однакову періодичність проходження обов’язкового техогляду: через чотири роки після першої реєстрації, потім — кожні два роки. А для транспорту, що перевозить пасажирів, техогляд повинен проводитися через рік після першої реєстрації, далі — щорічно.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що в наступному, 2018 році, в Україні вводиться обов’язковий техогляд для некомерційних транспортних засобів. Пізніше цю заяву було Мінінфраструктури спростовано.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас