Мінфін повідомив, коли набуде чинності Наказ про спрощення реєстрації податкових накладних для агробізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін повідомив, коли набуде чинності Наказ про спрощення реєстрації податкових накладних для агробізнесу

Казна та Політика
216
Наказ Міністерства фінансів про спрощення реєстрації податкових накладних для деяких платників податків – власників і орендарів землі буде зареєстрований Міністерством юстиції протягом кількох днів, повідомив у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” державний секретар Мінфіну Євген Капінус.
“Вчора отримали висновки Державної регуляторної служби, в найближчі дні направимо наказ на реєстрацію у Міністерство юстиції”, – сказав він, нагадавши, що документ набуде чинності після реєстрації в Мін’юсті.
“Були застереження з боку бізнесу щодо певної неефективності у роботі, але ми ці питання зняли. Разом з тим бачимо значний позитивний ефект, оскільки на 50% заблокованих коштів звернення не приходять. Це говорить про те, що мова йде про “тіньовий” податок на додану вартість, який намагаються зареєструвати”, – повідомив держсекретар Мінфіну.
За словами Є. Капинуса, Мінфін, ДФС та представники бізнесу продовжують відпрацьовувати критерії, за якими система блокує податкові накладні.
Як повідомлялося, згідно з прийнятим в кінці 2016 року змін до Податкового кодексу, з 1 липня 2017 року запрацювала автоматична реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.Водночас ДФС отримала право відмовити в реєстрації згідно з низкою критеріїв оцінки ступеня ризиків.
За даними ДФС, кількість заблокованих податкових накладних скоротилася з 1,1% станом за першу декаду липня до 0,5% станом на 1 вересня (на 201 тис.).
Раніше Міністерство фінансів підготувало проект наказу, яким передбачається звільнити від моніторингу ризиків при реєстрації податкових накладних платників податку – власників понад 0,01 га землі і деяких орендарів земельних ділянок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас