5 найбільш конкурентоспроможних економік світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 найбільш конкурентоспроможних економік світу

Світ
4503
Всесвітній економічний форум опублікував рейтинг Global Competitiveness Report 2017-2018.
При складанні рейтингу експерти ВЕФ аналізують показники за трьома основними категоріями (базові вимоги, підсилювачі ефективності, інноваційні чинники) і 12-ма областями (суспільні інститути, інфраструктура, макроекономічне середовище, охорона здоров’я та початкова освіта, вища освіта та професійна підготовка, ринок товарів і послуг, ринок праці, розвиненість фінансового ринку, технологічний рівень, розмір ринку, конкурентоспроможність компаній, інновації). Всього до рейтингу входять 137 країн.
5. Німеччина
Економіка Німеччини є найбільшою економікою Європи.
Німеччина є постіндустріальною країною, де основу економіки (54%) складають послуги, 45,9% – виробництво та агробізнес – 0,1%, в якому зайнята така ж кількість економічно активного населення.
Економіка Німеччини характеризується добре розвиненою інфраструктурою і висококваліфікованою робочою силою.
4. Нідерланди
Нідерланди продовжують входити до двадцятки країн-лідерів за сукупним обсягом ВВП.
У Нідерландах розташовані штаб-квартири і виробничі потужності таких транснаціональних і європейських компаній, як VimpelCom, Royal Dutch/Shell (нафтохімія), Unilever (побутова хімія та продовольство), Royal Philips Electronics (електроніка).
Провідні позиції в світовій економіці займають також найбільші голландські компанії і транснаціональні корпорації, що базуються в Нідерландах.
Нідерландська банківська система представлена ​​такими банками, як ING Groep N.V., ABN AMRO Bank.
3. Сінгапур
Сінгапур – високорозвинена країна з ринковою економікою і низьким оподаткуванням, в якій важливу роль відіграють транснаціональні корпорації.
Валовий національний продукт на душу населення – один з найвищих у світі.
Сінгапур привабливий для інвесторів через низькі податкові ставки. Всього в Сінгапурі 5 податків, з яких один податок на прибуток, один – податок на заробітну плату.
2. США
Економіка США – найбільша економіка світу за номінальним ВВП, яка становить не менше чверті світового номіналу ВВП в доларах США з кінця Другої світової війни.
За паритетом купівельної спроможності, проте, США – друга економіка світу після економіки КНР за показником ВВП (ПКС).
Економіка США є однією з найбільш диверсифікованих економік світу. Разом з тим, ця економіка виділяється найвищим номіналом зовнішнього боргу в світі.
1. Швейцарія
Економіка Швейцарії є однією з найбільш стабільних у світі.
Проведена політика довгострокового монетарного забезпечення і банківської таємниці зробила Швейцарію місцем, де інвестори найбільш впевнені в безпеці своїх коштів, в результаті чого економіка країни стає все більш залежною від постійних притоків зарубіжних інвестицій.
Через невелику територію країни і високу спеціалізацію праці, ключовими економічними ресурсами для Швейцарії є промисловість і торгівля.
Швейцарія є світовим лідером з очищення золота, переробляє дві третини від його світового видобутку.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас