Європейська компанія вкладе 1,2 млрд євро в сонячну енергетику і електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська компанія вкладе 1,2 млрд євро в сонячну енергетику і електромобілі

Енергетика
444
Європейська відновлювана енергетика займає все більш важливі позиції, чому значною мірою сприяв приплив інвестицій, що намітився в останні роки. Рішення найбільшої німецької енергетичної компанії Innogy вкласти в цю сферу більш ніж мільярд євро — черговий крок до переходу економіки Євросоюзу на «зелену» енергію.
Енергетична компанія Innogy, найбільша в Німеччині за ринковою вартістю, до 2019 року вкладе до 1,2 млрд. євро на розвиток електротранспорту, сонячної енергетики та оптоволоконних мереж. Про це йдеться у вчорашній заяві компанії, яку цитує новинне агентство Reuters.
Innogy відділилася від материнської RWE минулого року і тепер самостійно представлена на фондовій біржі (хоча RWE продовжує володіти 76,8% акцій). В даний час увага компанії зосереджена на газопроводах і енергомережах, відновлюваних джерелах енергії та роздрібній торгівлі електрикою.
«У довгостроковій перспективі для бізнесу вже недостатньо мати позитивну цифру у підсумковому рядку. Якщо в майбутньому ми хочемо бути життєздатною компанією, ми повинні бути серед кращих», — заявив виконавчий директор Innogy Пітер Теріум, який перейшов на нову посаду з посади генерального директора RWE після успішного розділення компаній в минулому році. Він зазначив, що в Innogy вільні від забобонів, здатних перешкодити розвитку компанії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас