Google допоможе містам перейти на економіку замкнутого циклу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google допоможе містам перейти на економіку замкнутого циклу

Технології&Авто
678
Останні два роки Google співпрацює з фондом Еллен Макартур, який розвиває в США економіку замкнутого циклу – безвідходний спосіб життя в масштабах цілого міста. Google вже давно проводить внутрішньокорпоративні експерименти в цій галузі і хоче масштабувати власний досвід, пише Fast Company.
Концепція економіки замкненого циклу не нова. По суті це розвиток тоффлерівських ідей про «третю хвилю», — організацію життя постіндустріального суспільства. Її особливістю, в числі інших, є децентралізація всіх сфер суспільства — розвиток відновлюваних джерел енергії, перетворення споживача на виробника, переселення людей у «цифрові котеджі», відмова від повної зайнятості на користь освіти і самозабезпечення. Економіка замкнутого циклу з її ідеєю переробки всього, що погано лежить, з тієї ж серії: продукти повинні залишатися у вживанні якомога довше, їх компоненти будуть повторно використовуватися і перероблятися, а не вирушати на звалище.
Google застосовує безвідходні технології у своїх власних операціях. Наприклад, якщо сервер виведений з ладу, він відновлюється з додаванням більш сучасних технологій, а не замінюється повністю. Коли обладнання стає занадто застарілим, інформація на жорстких дисках стирається і сервери продаються на вторинному ринку. Все, що не можна використовувати повторно, переробляється. «Закрита економіка — це системний підхід — дуже близька до нашого способу мислення в Google», — каже Кейт Брандт, яка відповідає за сталий розвиток в корпорації.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас