Ощадбанк та Fight For Right презентували інклюзивний простір у рамках фестивалю Ulichnaya Eda — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк та Fight For Right презентували інклюзивний простір у рамках фестивалю Ulichnaya Eda

Особисті фінанси
35
Ощадбанк та Fight For Right презентували інклюзивний простір у рамках фестивалю Ulichnaya Eda
23 вересня інклюзивна родина Ощадбанку стала ще більшою. У партнерстві з фестивалем Ulichnaya Eda і громадським об’єднанням Fight For Right Ощадбанк презентував інклюзивний простір BeTogether на території найбільшої гастрономічної події столиці.
Відтепер кожен відвідувач фестивалю може не лише смачно поїсти і відпочити, а й відвідати інклюзивний простір BeTogether, щоб дізнатись більше про життя людей з інвалідністю. Тут можна випробувати свої сили в різноманітних активностях, провести весело і з користю дозвілля, а також в ігровій формі дізнатись про інклюзивність. Зокрема, підписати листівку шрифтом Брайля, пройти лабіринтом за допомогою білої тростини, зіграти в тактильне доміно, покидати фрізбі або пограти зі звуковим м’ячем – і все це з закритими очима.
Ощадбанк та Fight For Right презентували інклюзивний простір у рамках фестивалю Ulichnaya Eda
Тим, хто хоче швидко опанувати жестову мову, пропонується навчитись вітатись, дякувати, представлятись та співати за допомогою жестів. Найсміливіші можуть спробувати свої сили в перегонах на візках. Усі гості BeTogether отримують подарунки на згадку.
Підтримка простору BeTogether є для Ощадного банку логічною. Ощадбанк – не лише перший і єдиний банк у Східній Європі, що відкриває інклюзивні відділення, доступні для всіх категорій клієнтів, а й перший банк, що ініціював створення на їх базі інклюзивних клубів. У них щомісяця за чаєм і солодощами люди з інвалідністю з користю проводять дозвілля, беручи участь у різноманітних майстер-класах, тренінгах.
Щоб працівники і клієнти банку вміли правильно спілкуватись і обслуговувати людей з інвалідністю, Ощад долучився до унікального проекту Inclusive Friendly, в рамках якого представники громадських організацій, що опікуються людьми з інвалідністю, проводять спеціалізовані тренінги.
«Про інклюзивність не потрібно говорити, її треба практикувати! І це навіть може бути весело. Приходьте на фестиваль до інклюзивного простору з дітьми, друзями. Тут кожен знайде щось корисне і цікаве. Лише на практиці можна зрозуміти, що у кожної людини є особливі потреби, а бар’єри і «обмежені можливості» – тільки в голові. Я переконаний у тому, що чим більше українців зрозуміють це і приєднаються до інклюзивного руху, тим скоріше Україна стане доступною для всіх», – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.
«Рівність людей з інвалідністю в українському суспільстві можлива лише за наявності інклюзивності в різних сферах життя. Інклюзивний простір на Ulichnaya Eda дає змогу не лише дізнатися, що ж це таке – інклюзія, але й на власному досвіді відчути, переконатись і зрозуміти, що за наявності необхідних умов, доступності і знань кожна людина може зробити важливий крок назустріч інклюзивності – привітатися з нечуючим касиром у магазині, допомогти незрячому пішоходу перейти дорогу, зробити пандус до кафе чи офісу тощо», – вважає Юлія Сачук, координатор громадської організації людей з інвалідністю Fight For Right.
«Соціальна відповідальність – невід’ємна частина діяльності компанії Ulichnaya Eda протягом усіх чотирьох років існування. Я дуже радий, що цього року в рамках наших фестивалів з’явився інклюзивний простір, організований у партнерстві з Ощадбанком. Наше завдання, по-перше, створити умови, в яких люди з інвалідністю долучилися б до суспільного життя. А по-друге, щоб кожен з тисяч гостей фестивалів переконався, що люди з інвалідністю – повноцінні члени суспільства», – підтверджує засновник компанії Ulichnaya Eda Роман Тугашев.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас