Влада Китаю заблокувала WhatsApp — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Китаю заблокувала WhatsApp

Світ
978
Уряд Китайської Народної Республіки заблокував роботу популярного в усьому світі мессенджера WhatsApp на території країни.
Опитані джерела видання помітили, що допускають розробку владою Китаю спеціального програмного забезпечення для блокування роботи WhatsApp.
Нагадаємо, що це вже не перше блокування владою цієї східної країни світових месенджерів та соціальних мереж. У 2009 році було прийнято рішення про блокування американської соцмережі Марка Цукерберга Facebook, цього року було заборонено доступ на території країни до Instagram.
За інформацією The New York Times, блокувати месенджер почали ще в липні поточного року. Першими був заблокований доступ до відеочату і пересилання фотографій, а сервіс текстових повідомлень працював. Зараз відключений і він.
Частина користувачів зазначили, що досі користуються програмою, попри блокування владою. Фахівці видання вважають, що уряд Китаю блокує тільки деякі функції месенджера, роблячи його роботу повільною і незручною для своїх громадян, змушуючи їх відмовитися від WhatsApp.
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас