Стартапи, які починають без чітких цілей, заробляють більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартапи, які починають без чітких цілей, заробляють більше

812
Такого висновку дійшло агентство Bunch. Воно вивчило дані про 62 стартапи на ранній стадії розвитку. З’ясувалося, що ті, які твердо слідують своїй початковій спеціалізації і працюють тільки в рамках розробленого проекту, отримують менший прибуток. Набагато важливіше вміти вчасно перебудуватися, зрозуміти, що людям потрібен інший продукт, передає суть дослідження VentureBeat.
У дослідженні паралельно вивчалися й інші фактори, що впливають на прибутковість стартапу. Так, важливою виявилася однорідність колективу. Мова йде про те, щоб погляд на розвиток компанії збігався у всіх її учасників. Також агентство стверджує, що важливіше не високий інтелект і рівень мислення окремих учасників групи, а мислення на одному рівні в рамках загальної концепції. Bunch навіть пропонує влаштовувати спеціальні мітинги і особливим чином наймати персонал, щоб все було уніфіковано.
На ранніх етапах для стартапу набагато важливіше мати гнучкість, ніж здатність чітко слідувати раніше заданому курсу. Перші тижні особливо важливі для того, щоб зрозуміти, яким буде підсумковий продукт. Ті стартапи, які правильно вловлюють зворотний зв’язок, готові відмовитися від якихось раніше запланованих рішень на користь нових, отримають більше грошей. Як приклад наводять Twitter, який спочатку задумувався як платформа для подкастів. Команда не стала впиратися в цю концепцію і створила одну з найпопулярніших соціальних мереж.
На гнучкість припадає істотна частина прибутків стартапів, кажуть в агентстві. Для стартапу головне — знайти баланс між структурою і здатністю підлаштовуватися під мінливі умови. Тобто вчасно визначити, що справді потрібно публіці. Насправді якихось шокуючих рецептів успіху Bunch не знайшло. У всьому важливий баланс.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас