За обсягами торгів криптовалюти скоро обійдуть акції Apple - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За обсягами торгів криптовалюти скоро обійдуть акції Apple - експерт

Фондовий ринок
538
Обсяг торгів криптовалютою в середньому становить $3 млрд на день. У акцій Apple аналогічний показник доходить до $4 млрд щодня. Економіст і фахівець зі стратегічного планування Йенс Нордвіг вважає, що скоро біткойни і альткойни обійдуть Apple. При цьому передбачити, яка саме криптовалюта в майбутньому стане найпопулярнішою, експерт поки що не готовий.
За останній рік щоденний обсяг торгів, при якому біткойн і ефір конвертують у традиційну валюту, зріс у 8 разів, повідомив економіст і засновник компанії Exante Data Йенс Нордвіг. За його прогнозами, скоро за загальним обсягом торгів криптовалюти зрівняються з акціями Apple, які вважаються найбільш ліквідними на ринку.
У 2017 році ринок криптовалют встановив відразу кілька рекордів. У якийсь момент курс біткойна зріс у 5 разів, однак знизився після заборони ICO і обмеження діяльності криптобірж в Китаї. Причиною падіння курсу також стала критика голови банку JPMorgan Chase Джеймі Даймона, який назвав біткойн бульбашкою і порівняв бум криптовалют з тюльпановою лихоманкою. За останніми даними CoinDesk, вартість біткойна становить $3767, що більш ніж на 200% вище, ніж у минулому році.
Всього на ринку зафіксовано понад 350 різних криптовалют, ринкова вартість кожної з яких в середньому складає більше ніж $1 млн. За даними CoinMarketCap, загальна ринкова вартість криптовалют оцінюється в $121 млрд.
Як зазначає аналітична компанія Tabb Group, щойно обсяг торгів криптовалютою почав зростати, щоденний обсяг торгів акціями в США став знижуватися. У серпні цей показник досяг трирічного мінімуму.
Однак ці тенденції лише фіксують факти, але мало говорять про майбутнє криптовалют. Багато експертів визнають, що передбачити що-небудь з високою точністю не можна. Так вважає і Йенс Нордвіг. «Не можна з упевненістю передбачити, що яка-небудь з існуючих криптовалют продовжить зростати і стане повноцінною альтернативою традиційній валюті», — цитує економіста CNBC.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас