Результати німецьких виборів вдарять по курсу євро - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Результати німецьких виборів вдарять по курсу євро - експерт

Валюта
3328
Політичні новини з Німеччини здатні знизити курс пари євро/долар нижче ніж 1,19, вважає старший аналітик Альпарі Ганна Бодрова.
«Реакції на підсумки німецьких виборів поки що змішані. Основна валютна пара торгується вранці в понеділок по 1,1924 (-0,25%) і може просісти додатково, якщо стане зрозуміло, що «ХДС» не знаходить прихильників вже на першому етапі формування уряду. Не варто сперечатися з тим, що Німеччина залишиться поки що центром цивілізованої Європи, і від її політичного настрою буде залежати дуже багато», — зауважила вона.
Незважаючи на те, що «Християнсько-демократичний союз» (ХДС), який очолює Ангела Меркель, зайняв в новому Бундестазі 246 місць, це лише 33% голосів — найслабший результат виборів для цієї політичної сили з 1949 року.
Тоді і почалося формування нинішньої політичної системи ФРН і, схоже, вона віджила своє 68 років потому. «Соціал-демократична партія Німеччини зайняла в парламенті 153 місця, це 20,5% голосів. Ліберали отримали 80 місць, «Ліві» — 69 місць, «Зелені» — 67 місць. Права партія «Альтернатива для Німеччини», що вперше брала участь у виборах, залучила 12,6% голосів (94 місця) і тепер буде третьою за величиною партією в Бундестазі.
«Кажуть, що за неї голосують ті, хто раніше вибори взагалі ігнорував, і в цьому весь сенс. У неї досить спірна програма — від наміру закрити зовнішні кордони країни до заборони уроків ісламу в німецьких школах. Але усереднений портрет її прихильника виглядає так: молода людина з освітою близько середньої, що робить таку організацію потенційно дуже сильною», — говорить Бодрова.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас