Ще дві країни готові приєднатися до угоди ОПЕК+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще дві країни готові приєднатися до угоди ОПЕК+

Енергетика
503
Лівія і Нігерія підтвердили готовність приєднатися до угоди ОПЕК, повідомив журналістам міністр нафти Кувейту Ессам аль-Мазрук.
Він також зазначив, що за 8 місяців з початку дії угоди ОПЕК+ рівень виконання угоди склав 99%. Е. Мазрук додав, що є ще резерв, пов’язаний з можливістю досягнення виконання домовленостей на 100%, і учасники моніторингового комітету закликали країни ОПЕК збільшити виконання своїх зобов’язань. Е. Мазрук висловив впевненість, що спільні дії всіх сторін приведуть до досягнення мети угоди ОПЕК+ – ребалансування ринку.
Лівія і Нігерія є членом ОПЕК. Однак учасники картелю увійшли в положення цих двох країн, постраждалих в минулі роки від військових дій, і дозволили їм не виконувати обмеження по видобутку нафти. Але, починаючи з січня, Лівія і Нігерія почали різко збільшувати нафтове виробництво. На попередньому засіданні моніторингового комітету в липні в Санкт-Петербурзі учасники угоди про скорочення видобутку нафти країнами ОПЕК і не-ОПЕК зазначили, що якщо Лівія і Нігерія продовжать стабільно нарощувати видобуток, вони будуть включені до квоти ОПЕК на скорочення.
Міністри з числа країн, що входять до складу комітету з виконання домовленостей щодо скорочення нафтовидобутку країнами ОПЕК і не-ОПЕК, проводять у Відні в п’ятницю чергове засідання моніторингового комітету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас