Daimler AG інвестує $1 млрд у випуск електричних позашляховиків в Алабамі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler AG інвестує $1 млрд у випуск електричних позашляховиків в Алабамі

Технології&Авто
252
Автомобілебудівний концерн Daimler AG планує інвестувати $1 млрд у виробничі операції в штаті Алабама і почати випуск повністю електричного кросовера.
Це стало можливим завдяки розширенню присутності німецького автовиробника в США на тлі глобальної електрифікації автомобільного ринку.
За словами джерел, знайомих з планами Daimler AG, концерн приступить до виробництва електричного позашляховика на початку наступного десятиліття на своєму заводі в Таскалусі. Також у наступному році тут розпочнеться будівництво заводу з випуску акумуляторних систем для використання в майбутньому позашляховику та інших транспортних засобах. Як очікується, реалізація планів Daimler AG дозволить створити 600 нових робочих місць. Інформатори стверджують, що новий електричний кросовер буде продаватися під суббрендом Mercedes-Benz EQ.
Розширення операцій Daimler в США проводиться в рамках глобального переходу концерну на випуск електромобілів. До цього в липні Daimler оголосив про плани побудувати аналогічний завод з випуску батарей в Китаї. Концерн планує запропонувати до уваги споживача більш ніж 50 повністю або частково електрифікованих моделей автомобілів, а до 2022 року має намір електрифікувати все сімейство автомобілів бренду Mercedes.
Нове фінансове вливання додасться до $5,8 млрд, які Daimler вже інвестував в свої операції в Таскалусі, де стартувало виробництво автомобілів у 1997 році. У минулому році завод випустив понад 310 000 автомобілів Mercedes, включаючи позашляховики середніх і великих розмірів, а також седани с-класу.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас