Техогляд як нова умова в'їзду в ЄС: заява виявилася фейком - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Техогляд як нова умова в'їзду в ЄС: заява виявилася фейком - ЗМІ

Технології&Авто
824
Інформація Міністерства інфраструктури України про те, що всі автомобілі, які їдуть з України до країн-членів ЄС, з 2018 року мусять обов’язково мати талон проходження технічного огляду, не відповідає дійсності.
Про це йдеться в статті “ЕвроПравди” “Техогляд як нова умова в’їзду в ЄС: офіційна заява, яка виявилася неправдою”.
У Мінінфраструктури мотивували необхідність мати талон техогляду директивами ЄС та вимогами Угоди про асоціацію.
Угода про асоціацію дійсно передбачає введення техогляду для всіх автомобілів через імплементацію відповідної директиви ЄС, яка прописує періодичність тестів і їх деталі. Але в разі легкових автомобілів Україна повинна імплементувати директиву протягом п’яти років з початку дії угоди. Тобто в листопаді 2019 року – відлік почався в листопаді 2014-го, коли асоціація запрацювала в тимчасовому режимі.
Однак в парламенті зараз немає навіть законопроекту, який би стосувався імплементації цієї директиви ЄС. Відсутність вимоги про техогляд підтвердив також керівник відділу преси та інформації представництва Євросоюзу Юргіс Вілчінскас.
“Ні про яку заборону на в’їзд до ЄС через відсутність талона проходження техогляду не йдеться. Ні з 2018 року, ні пізніше. Серед іншого, це не передбачено правилами перетину кордонів Євросоюзу”, – сказав він.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше в Мінінфраструктури заявляли, що автомобілі з України, які в’їжджають у країни Євросоюзу, з 2018 року мусять обов’язково мати талон проходження техогляду.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас