Канадці побудують в Україні п'ять нових сонячних електростанцій за 94 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадці побудують в Україні п'ять нових сонячних електростанцій за 94 млн євро

Енергетика
1650
Канадська компанія TIU Canada Co. повідомила про намір побудувати в Україні п’ять сонячних електростанцій, причому будівництво першої СЕС в Нікополі (Дніпропетровська обл.) вже почалося, і запустити її планують вже цієї осені.
Станцію розмістять на території Нікопольського феросплавного заводу, де є доступ до всіх необхідних комунікацій. Потужність станції складе 10,5 МВт, підрядником виступає Helios Strategia. Вартість проекту становить 14 млн. євро. Уточнюється, що інвестор використовує для фінансування проекту 30% власного капіталу і 70% позикового.
Інші чотири заплановані сонячні електростанції — одну в Херсонській області і три у Миколаївській області — розраховують побудувати до літа наступного року. Сумарна потужність чотирьох СЕС повинна досягти 80 МВт, а інвестиції в будівництво складуть 80 млн. євро.
У TIU Канада пояснюють свої інвестиції в «зелену» енергетику України найвищим «зеленим» тарифом в Європі, стабільним грошовим потоком до 2030 року, швидким будівництвом і великою кількістю підрядників, а також здешевленням вартості будівництва.
Власником TIU Канада є інвестиційна компанія Refraction Asset Management (RAM), Калгарі, Канада.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас