Ощадбанк продовжує розширення мережі інклюзивних відділень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк продовжує розширення мережі інклюзивних відділень

Особисті фінанси
191
Ощадбанк першим з банків розпочав втілення в життя ідеї безбар’єрного суспільства. Він став першим і єдиним банком в Україні та Східній Європі, що відкриває інклюзивні відділення, доступні для всіх категорій клієнтів, а також першим банком, що ініціював створення на їх базі інклюзивних клубів дозвілля для людей з інвалідністю та проведення спеціалізованих тренінгів для співробітників та клієнтів.
Днями Ощадбанк відкрив в Одесі шістнадцяте інклюзивне відділення, адаптоване для обслуговування людей з інвалідністю. Воно стало другим таким відділенням в Одесі та третім в області. Його відкрито на проспекті Героїв оборони Сталінграду, 86.
За словами начальника Одеського облуправління Ощадбанку Дениса Древницького, до кінця року в Одесі планується відкриття ще одного інклюзивного відділення. «Відкривши півтора року тому перше інклюзивне відділення в Одесі, ми побачили великий попит з боку суспільства на такі установи. Якщо перше відділення ми відкрили в центрі міста, то тепер – у спальному районі, щоб люди з інвалідністю – мешканці цього району мали більше можливостей скористатись банківськими послугами», – зазначив він.
Робота Ощадбанку щодо інтеграції людей з інвалідністю в суспільство є системною. Інклюзивні відділення також стали майданчиком для спілкування і проведення вільного часу людей з інвалідністю. Відтак, було втілено в життя ідею проведення щомісячних інклюзивних клубів. Тематика зустрічей різноманітна – від кіноклубів, концертів та майстер-класів до профільних тренінгів з фінансової грамотності або тайм-менеджменту. За час роботи інклюзивних клубів було проведено майже 100 зустрічей.
З кінця 2016 року підтримка розвитку інклюзивного суспільства Ощадбанком розширилася. Для того щоб навчити співробітників та клієнтів основам обслуговування і спілкування з людьми з інвалідністю, банк підтримав проект Inclusive Friendly. Проект об’єднав чотири громадські організації, які опікуються соціальними ініціативами та людьми з інвалідністю. В результаті співпраці за проектом вже проведено 17 тренінгів у 9 містах України. Під час тренінгів учасників навчають правильній термінології, особливостям спілкування та обслуговування людей залежно від того, чи це порушення опорно-рухового апарату, зору чи слуху. Окремо є блок про надання допомоги, якщо у людини стався епілептичний напад. Тренінги відвідало більше 300 співробітників та клієнтів Ощадбанку. Наступний тренінг у Рівному відбудеться наприкінці вересня.
«Про інклюзивність варто не лише говорити. Важливо діяти. І ми в Ощаді розпочали інклюзивний рух, адже впевнені, що майбутнє – за інклюзивним форматом соціуму. Він, як показує світова практика, здатний побудувати країну необмежених можливостей. Я переконаний у тому, що чим більше представників бізнесу приєднуватимуться до інклюзивного руху, тим скоріше Україна стане безбар’єрною державою рівних можливостей», – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.
Ознаки інклюзивних відділень: вхідні двері та внутрішній простір спроектовано таким чином, щоб там вільно пересувалась людина на візку. Зони касового та індивідуального обслуговування, очікування та самообслуговування облаштовано спеціально для клієнтів на візках, з порушеннями зору та слуху. Для вільного доступу людей з інвалідністю передбачено пандус, тактильну плитку, тактильні маркери, кнопку виклику менеджера, банкомат та інформаційно-платіжний термінал із роз’ємом для навушників та програмою керування голосом.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас