За що найчастіше штрафують роботодавців в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За що найчастіше штрафують роботодавців в Україні

Казна та Політика
1233
З початку 2017 року Державна служба праці провела понад 10 тис. перевірок. Серед найбільш поширених порушень: невиплата заробітних плат, недотримання законодавства при звільненні працівників, порушення режиму надання вихідних і відпусток, повідомив керівник Державної служби з питань праці Роман Чернега.
Порушникам нарахували штрафів на 134 млн. грн.
«Є кілька дуже великих. Ми винесли близько 15 постанов по Україні про накладення штрафів у 320 тис. грн. за недопуск інспекторів до перевірок. Але зауважте, при 10 тис. перевірок по Україні 15 прецедентів — це мізерна цифра. На сьогодні частину цих величезних штрафів сплачено, частина оскаржується в судах, а за деякими роботодавці вирішують, платити чи ні», — уточнив чиновник.
І похвалився реальними стягненнями: за 6 місяців 2017 р. до бюджету Пенсійного фонду понад план надійшло 14 млрд. грн., що свідчить про зростання кількості легально оформлених працівників.
«Крига скресла, але в цьому напрямку треба ще працювати. Цікаво буде оцінити результати за 9 місяців. Подивімося в цілому на показник і його зміну за галузями: зберігається динаміка зростання, де спостерігаються якісь просідання. Це дозволить детальніше зрозуміти, наприклад, як показник кількості легальних працівників залежить від сезону. Влітку багато сезонних робіт, наприклад, у сільському господарстві. Можливо, на цю галузь треба звернути увагу під час осінньо-польових робіт 2017-го або весняно-польових робіт в 2018-му», — зазначив Чернега.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас