Стало відомо, за скільки Google купує частину смартфонного бізнесу HTC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, за скільки Google купує частину смартфонного бізнесу HTC

Фондовий ринок
512
Як і очікувалося, Google і HTC повідомили про угоду, в результаті якої перша поглине частину смартфонного бізнесу другої, а точніше те, що від нього залишилося. Сума угоди — $1,1 млрд. Вся вона буде виплачена грошовими коштами, але це і не дивно, що для Google $1,1 млрд? Що ж ця угода означає для майбутнього HTC і сімейства пристроїв Pixel.
За умовами угоди, частина співробітників HTC, більшість з яких зараз займаються розробкою смартфонів Pixel для Google, перейдуть на роботу в Google. Крім того, Google отримає невиключну ліцензію на всі об’єкти інтелектуальної власності, що належать HTC. Таким чином, для Google ця угода відкриває доступ до патентів і виробничих технологій, необхідних для розробки майбутніх пристроїв Pixel. Плюс в навантаження Google отримує ще один цінний актив – цінний і величезний багаторічний досвід компанії в проектуванні мобільних пристроїв. Як відомо, саме HTC в далекому 2008 році випустила перший у світі Android-смартфон.
«HTC є давнім партнером Google і створила одні з найнеймовірніших преміальних пристроїв на ринку. Ми дуже схвильовані і з великим нетерпінням чекаємо, коли співробітники HTC приєднаються до нашої команди, щоб разом впроваджувати інновації в майбутніх пристроях для споживчого сегмента», – сказав Рік Остерлох, старший віце-президент Google, завідувач апаратним бізнесом компанії.
Судячи з усього, частина команди, що відповідає за розробку смартфонів, HTC все ж залишиться. Повідомляється, що угода допоможе HTC досягти успіху з її майбутнім флагманським смартфоном, який, до речі, вже знаходиться в розробці. Також виручені від оборудки кошти повинні сприяти подальшому розширенню напрямку віртуальної реальності і будуть використовувати для інвестицій в розробку нових продуктів в галузі IoT, AR, і AI.
HTC вкотре заявила про намір упорядкувати (читай – скоротити) модельний ряд смартфонів. Іншими словами, в майбутньому вона має намір випускати тільки преміальні смартфони.
Схоже, що Google має великі плани щодо майбутнього лінійки пристроїв Pixel, і ця угода повинна допомогти пошуковому гігантові втілити задумане в реальність. До речі, новий технологічний центр в рідному для HTC Тайвані тепер теж знаходиться в розпорядженні Google.
Як завжди в таких випадках, операція угода повинна отримати схвалення регулюючих органів. Завершення угоди очікується на початку наступного року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас