Найбільша в світі сонячна електростанція стане ще більшою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша в світі сонячна електростанція стане ще більшою

Енергетика
1472
Сонячний парк імені Мохаммеда ібн Рашида Аль Мактума – найбільша в світі мережа сонячних електростанцій, локалізованих в єдиному просторі в Дубаї (ОАЕ), збільшує потужності ще на 700 МВт. Контракт на розширення площі був підписаний в минулі вихідні, повідомляє Digitaltrends.
Додаткові конструкції дадуть парку можливість генерувати 5000 МВт енергії до 2030 року, коли всі роботи з їх встановленя будуть завершені. У новій конфігурації парк займе 214 кв.км і буде здатний знизити викиди вуглецю на 6,5 млн тонн щорічно. У центрі об’єкта розташується найвища в світі 260-метрова сонячна вежа.
Тендер на будівництво виграв консорціум компаній Saudi Arabia’s ACWA Power і China’s Shanghai Electric. «Ми сконцентрувалися на виробництві відновлюваній енергії, і це привело до обвалу цін на неї по всьому світу і суттєво знизило тарифи в Європі і Арабських Еміратах, – говорить Саїд Мухаммед аль Таїр, глава Dubai Electricity and Water Authority (DEWA). – Очевидно, що ми виробляємо найдешевшу сонячно-термальну енергію в світі – зараз її вартість становить 7,3 цента за кВт*год».
Сонячний парк почав роботу в 2013 році, з мізерною потужністю в 13 МВт. Потім станція придбала 2,3 млн сонячних панелей, що дозволило запустити другу чергу електростанції потужністю 200 МВт. До 2020 року почне працювати третя черга на 800 МВт, і в цей же час приступлять до будівництва четвертої.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас