ЄБРР підтримав наглядову раду "Нафтогазу", що подала у відставку, і закликав надолужити відставання в трансформації НАК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР підтримав наглядову раду "Нафтогазу", що подала у відставку, і закликав надолужити відставання в трансформації НАК

Фондовий ринок
194
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) закликає надолужити відставання в трансформації НАК “Нафтогаз України” і вважає, що Україна не може собі дозволити подальше зволікання в реалізації реформ.
“Другий етап трансформації “Нафтогазу” мав початися вже давно. Ефективне управління дозволило цій компанії повернутися до прибутковості й усунути значні можливості для корупції. Тепер настав час зібратися і рухатися далі по шляху реформ”, – йдеться в повідомленні банку.
ЄБРР з жалем зазначає, що склалася така ситуація, в якій у незалежних членів наглядової ради НАК, на їхню думку, не залишилося іншого вибору, окрім як піти у відставку.
“Ми хочемо подякувати їм за сумлінність, професіоналізм і компетентність, з якими вони включилися в процес трансформації “Нафтогазу”. І їм вдалося досягти дуже значних результатів”, – йдеться в повідомленні.
Реформу корпоративного управління в “Нафтогазі України” уряд почав в 2015 році відповідно до принципів ОЕСР. У травні 2016 року сформовано наглядову раду НАК в особі британців Маркуса Річардса, Чарльза Проктора і Пола Уорвіка.
Ю.Ковалів вирішила подати в відставку, перейшовши на посаду глави Офісу інвестиційної ради при президенті України. Її повноваження припинені з 17 квітня 2017 року.
Ч.Проктор в середині серпня 2017 року також вирішив подати у відставку, його повноваження будуть припинені з 30 вересня.
М.Річардс і П.Уорвік 19 вересня 2017 року також вирішили подати у відставку.
За словами глави “Нафтогазу” Андрія Коболєва, це рішення, зокрема, може спричинити проблеми з можливістю залучення компанією кредитів у міжнародних фінансових організацій (МФО).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас