VTB Bank (Україна) збільшить статутний капітал ще на 2,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VTB Bank (Україна) збільшить статутний капітал ще на 2,5 млрд грн

Світ
13
23 жовтня 2017 року відбудуться позачергові Загальні збори акціонерів VTB Bank (Україна), на яких буде розглянуто питання про докапіталізацію банку на 2,5 млрд грн.
Збільшення капіталу VTB Bank (Україна) на суму понад 2,5 млрд гривень забезпечить приріст регуляторного капіталу банку, зміцнить його платоспроможність, підвищить ефективність управління кредитними та валютними ризиками і підвищить привабливість банку як надійного і стабільного партнера як для бізнес-клієнтів, так і для звичайних вкладників.
VTB Bank був і залишається однією з найбільш надійних банківських установ на українському ринку. І ми впевнені, що черговий етап докапіталізації – це однозначний сигнал клієнтам і партнерам щодо нашої високої стабільності. Докапіталізація дозволить нам із запасом і на перспективу виконати всі вимоги регулятора і продовжити реалізацію стратегії, спрямованої на підвищення ефективності бізнесу”, – зазначає Голова Правління VTB Bank (Україна) Костянтин Вайсман.
Збільшення капіталу ПАТВТБ Банк” (Україна) на суму 2,5 млрд гривень відбудеться шляхом придбання банком ВТБ додаткових акцій за рахунок коштів, які материнський банк отримає виключно від погашення міжбанківських кредитів, раніше наданих дочірньому українському банку.
За словами Костянтина Вайсмана, банк продовжить результативно працювати з проблемною заборгованістю, оптимізувати витрати і надавати повний спектр сучасних банківських послуг бізнес-клієнтам і приватним особам. Станом на 3 квартал 2017 року VTB Bank (Україна) займає 5-у позицію за розміром статутного капіталу серед українських банків.
В результаті запланованої докапіталізації на суму 2 592 000 000 грн статутний капітал банку збільшиться з 34,2 до 36,7 млрд грн, що забезпечить збереження однієї з провідних позицій за даним показником серед інших гравців ринку. Всі нормативні процедури, пов’язані з докапіталізацією, будуть завершені в першому кварталі 2018 року.
За матеріалами:
ВТБ Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас