Енергетична спільнота закликала Україну не забороняти приватизацію ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергетична спільнота закликала Україну не забороняти приватизацію ГТС

Енергетика
289
Енергетична спільнота закликала Кабінет міністрів відкликати законопроект №6778 “Про список об’єктів державної власності, що не підлягають приватизації”, який пропонує включити в цей перелік ПАТ “Магістральні газопроводи України”.
Про це йдеться у листі голови секретаріату Енергоспільноти Янеза Копача на ім’я віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона.
Копач зазначає, що залучення Україною партнера до транспортування природного газу було чітко визначено як таке, що відповідає стратегічним інтересам нашої країни. “Це допомогло б Україні позиціонувати себе як надійного партнера на європейських ринках природного газу і забезпечити собі перспективу транзиту природного газу після 2019 року. Пропонуючи заборонити продаж акцій МДУ третій стороні, законопроект фактично перекреслює таку можливість”, – стверджує Енергоспільнота.
“На жаль, схвалення законопроекту №6778 не єдиний крок. Останнім часом ми спостерігаємо, як Міністерство енергетики фактично намагається зберегти контроль за активами за транспортування та зберігання порушення зобов’язань України за “Договором про створення Енергетичної спільноти. Ми вважаємо, що зараз потрібно знайти рішення цієї проблеми, яке б справді відповідало інтересам України, а не інтересам окремих особистостей”, – йдеться в листі.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас