Центробанк ЄС заборонив Естонії випускати криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк ЄС заборонив Естонії випускати криптовалюту

Фінтех і Картки
755
Президент Європейського центрального банку Маріо Драгі заборонив уряду Естонії створювати національну криптовалюту, щоб не скласти конкуренцію євро як головній валюті в юрисдикції ЄС.
“Жодна держава, що входить у ЄС, не може випускати власну валюту. Єдина валюта Єврозони – це євро”, – сказав Маріо Драгі.
Тим не менш, у Естонії все ще є можливість запуску власної кріптовалюти, якщо це буде зроблено через державно-приватне партнерство, передає Bitcoin.com.
“Цей план може бути здійснено через якусь державну установу”, – заявив Даніель Хеллер з Інституту міжнародної економіки Петерсона.
Згідно із заявою голови відділу зі зв’язків з громадськістю E-residency Арно Кастаньєта, Естонія планує просувати проект, але він не згадав те, як національна криптовалюта буде узгоджуватися з вимогами ЄС.
“Ми готові рухатися вперед, але для цього необхідно провести обговорення на національному рівні. Якщо пропозицію схвалять, то наступним етапом перед ICO стане white paper, в якому будуть вказані всі достоїнства Estcoin”.
У серпні Естонія представила свій план щодо запуску національної кріптовалюти Estcoin, яка повинна управлятися централізовано країною і видаватися через ICO., творець Ethereum Віталій Бутерін дав високу оцінку проекту Estcoin.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас