Представлено електричну яхту з дальністю ходу 64 км — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено електричну яхту з дальністю ходу 64 км

Технології&Авто
640
Електрояхта Dasher від компанії Hinckley обладнана акумуляторами електромобіля BMW i3 і електромоторами Torqeedo. Компанія стверджує, що це перша в світі яхта класу люкс, яка використовує електротягу. Презентація судна відбулася на 47-й Міжнародній виставці яхт і катерів у Ньюпорті (США).
Компанія Hinckley вже 90 років займається розробкою яхт елітного класу, однак судно на електротязі вона спроектувала вперше. Яхта Dasher укомплектована двома літій-іонними батареями на 40 кВт*год, розробленими для електромобілів BMW i3, а також здвоєними електромоторами Torqeedo Deep Blue 80i 1800. Акумулятори дозволяють кораблю проходити без підзарядки до 64 км зі швидкістю 16 км/год. Якщо збільшити швидкість до 29-43 км/год, дальність скоротиться в два рази.
Судно заряджається за 4 години, а для його «заправки» використовуються подвійні кабелі на 50 ампер, які зустрічаються в більшості великих портів.
Електрояхта виявилася найлегшим судном в історії компанії. Корабель довжиною 8,7 м важить всього 2950 кг. Зниження маси вдалося досягти за рахунок використання вуглепластика як для покриття корпусу, так і для виробництва стрингерів.
Fortune порівнює Dasher з автомобілями Tesla в галузі морського транспорту. Однак за ціною яхта значно перевершує автомобіль. Хоча Hinckley повідомляє ціну тільки за запитом, Fortune вдалося дізнатися, що судно обійдеться як мінімум в $500 000.
Представлено електричну яхту з дальністю ходу 64 км
Над проектом яхти на сонячній енергії працює британська дизайнерська фірма Duffy London. Судно Solaris, яке вона проектує, зможе отримувати всю споживану енергію від сонячного світла. Сорокап’ятиметрову яхту вперше спустять на воду в 2020 році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас