Стартап винайшов рукавиці, що наділяють суперсилою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап винайшов рукавиці, що наділяють суперсилою

Технології&Авто
1147
Португальський стартап Nuada представив зі сцени конференції TechCrunch Disrupt SF силову рукавицю, що перетворює власника на супергероя із залізною хваткою.
Рукавиця Nuada забезпечена електромеханічною системою, що збільшує силу стиску, координацію рухів і загальну витривалість за допомогою тросів і сенсорів. Вона може згодитися для виконання повсякденних завдань людям, які перенесли травму або хворобу, а також тим, хто займається важкою фізичною працею. Людина з такою рукавицею здатна довше тримати важкі предмети, швидше працювати і менше відчувати втому.
«Ми використовуємо власну електромеханічну систему, яка допомагає користувачеві виконувати потрібний рух, — каже Філіпе Кінаш, один із засновників стартапу. — Рукавиця дає можливість утримувати неймовірну вагу за допомогою невеликої конструкції і скромних витратах енергії. Наша технологія дозволяє побудувати перший серійний екзоскелет». Як це нерідко буває, ідея стартапу прийшла Кінашу з особистого досвіду. «У 2013 я зламав руку і зрозумів, як важко позбавитися можливості керувати нею, — каже він. — Тоді я працював у великій текстильної компанії і займався дослідницькою діяльністю в університеті, тому все вдало збіглося».
Група ентузіастів почала працювати над проектом в університеті, але потім виграла конкурс Microsoft Imagine і перебралася в Сіетл. Прототип був підготовлений до презентації за два роки. Інформації про вартість екзоскелетної рукавиці ще немає, але в Nuada сподіваються, що незабаром вона допоможе людям, позбавленим можливості повноцінно використовувати руку, повідомляє TechCrunch.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас