Рева пояснив, звідки візьмуть гроші на підвищення пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева пояснив, звідки візьмуть гроші на підвищення пенсій

1813
Збільшення надходжень до пенсійної системи відбуватиметься природним шляхом за рахунок зростання економіки та детінізації. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.
“Ресурси для підвищення розміру пенсій будуть забезпечені за рахунок детінізації економіки, і це не теорія, а вже існуюча практика. На сьогодні, завдяки збільшенню розміру мінімальної зарплати і впровадженню реальної відповідальності для несумлінних роботодавців, вдалося акумулювати всі необхідні ресурси для проведення наступного етапу пенсійної реформи – осучаснення пенсій для всіх пенсіонерів”, – заявив міністр соцполітики Андрій Рева.
Рева також нагадав про домовленість з міжнародними партнерами про фіксацію дефіциту Пенсійного фонду на існуючому рівні і підвищення розміру пенсійного забезпечення за рахунок збільшення власних надходжень пенсійної системи в рамках проведення пенсійної реформи.
“Ми переконали наших партнерів з МВФ в тому, що при нинішньому розмірі пенсій направляти всі наявні ресурси на ліквідацію дефіциту Пенсійного фонду просто несправедливо. І наші колеги погодилися з тим, що сума дефіциту на 4 роки фіксується, а всі власні надходження Пенсійного фонду будуть спрамовані на підвищення пенсій людям”, – заявив міністр.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас