Індія може випустити власну криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія може випустити власну криптовалюту

Фінтех і Картки
258
Індійський уряд розглядає можливість запуску своєї власної криптовалюти. Пропонована державна криптовалюта повинна бути випущена Резервним банком Індії (RBI).
Пропозиція вже обговорювалася групою урядових чиновників і експертів, і впровадження блокчейну в сфері фінансових послуг було визнано перспективним. Резервний банк Індії (RBI) сформував робочу групу для вивчення можливостей використання криптовалюти в якості законного платіжного засобу.
Виконавчий директор RBI Сударшан Сен на нещодавній конференції підкреслив, що розглядати біткойн в якості національної криптовалюти відомство не планує. Чиновники не впевнені в надійності біткойна як валюти, а повідомлення про використання цифрових монет для відмивання грошей і фінансування терористів кидають тінь на репутацію першої криптовалюти.
На біткойн дивляться з підозрою ще й тому, що він не регулюється в рамках грошово-кредитної політики уряду будь-якої країни, а його ціна схильна до значних коливань. Раніше цього року Резервний банк Індії попередив користувачів і торговців віртуальними валютами про ризики, пов’язані з використанням біткойна.
Проте, індійські компанії, що працюють з біткойнами, відзначають приплив клієнтів. Після демонетизації, проведеної прем’єр-міністром Нарендрою Моді в листопаді минулого року, число користувачів криптовалюти зросло, і зараз, за ​​оцінками декількох учасників ринку, становить близько 600 тис. осіб. Компанії також пояснюють зростання інтересу до криптовалюти поширенням інтернету, успіхом біткойна за кордоном і високими прибутками від нетрадиційних інвестицій.
Індійські біткойн-компанії проводять численні перевірки безпеки, а також просять у користувачів низку документів, що засвідчують особу. Деякі компанії навіть проводять ідентифікацію по голосу і просять виписку з банківського рахунку.
“Криптовалюти зможуть отримати наше схвалення, коли, наприклад, Резервний банк Індії почне емітувати цифрову валюту, якою ви зможете користуватися в кіберпросторі, при цьому не маючи в кишені подібної валюти в фізичному вимірі”, – повідомив виконавчий директор RBI Сударшан Сен на конференції в Мумбаї.
“Що стосується нефіатних криптовалют, я думаю, вони нас не влаштовують”, – додав Сен. Центробанк раніше не розкривав своїх планів щодо криптовалют, і Сен не надав ніякої докладної інформації про те, де це питання обговорюється.
Якщо рішення про випуск криптовалюти буде прийнято, владі доведеться змінити деякі закони, в тому числі Закон про валюту, а значить, процес впровадження буде трудомістким. Нова криптовалюта може бути названа «лакшмі» на честь індуїстської богині багатства і процвітання.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас