Затримано банкіра з паспортом РФ, який вкрав кредит НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримано банкіра з паспортом РФ, який вкрав кредит НБУ

Кримінал
1770
Служба безпеки України затримала фігуранта справи стосовно розкрадання мільйонів гривень рефінансування Національного банку.
“Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ в ході комплексу заходів щодо захисту критичної інфраструктури в фінансово-банківській сфері спільно з Департаментом Інтерполу і Європолу Нацполіції затримали зловмисника, який звинувачується в розкраданні мільйонів гривень рефінансування Національного банку”, – йдеться в повідомленні.
Правоохоронці встановили, що чоловік причетний до виведення понад 510 млн грн з однієї банківської установи. Разом зі спільниками він також привласнив 35 млн грн рефінансування Нацбанку. Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник уклав від імені банку низку фіктивних угод, через які установа була доведена до неплатоспроможності.
Після визнання банку банкрутом розрахунки з вкладниками здійснював Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за рахунок бюджетних коштів в сумі 540 млн грн.
Підозрюваний був оголошений в розшук і більше трьох років переховувався від слідства. У підсумку він був затриманий в пункті пропуску “Гоптівка” в Харківській області при спробі виїхати в Росію з російським паспортом.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас