Україна виявилася основним покупцем оселедців із Норвегії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виявилася основним покупцем оселедців із Норвегії

Світ
1366
Україна очолює рейтинг покупців оселедців у Норвегії. Так, за перші 8 місяців 2017 року Україна імпортувала майже 20 тис. тонн цієї продукції – 25% від загального обсягу оселедців, який Норвегія продала на зовнішньому ринку. Для порівняння, всі країни ЄС за той же період імпортували 30 тис. тонн. Про це повідомив генеральний директор асоціації “Український імпортерів риби і морепродуктів” Дмитро Загуменний, про це сказано в матеріалі Сегодня.
“Ми залишаємося лідерами за обсягами імпорту норвезького оселедця і щорічно підсилюємо цей статус. З січня по серпень 2017 року ми збільшили обсяг імпорту оселедця на 5%, в порівнянні з тим же періодом 2016 року, а за весь 2016, в порівнянні з 2015 роком приріст взагалі склав 30%”, – зазначив Загуменний.
Експерт зазначив, що попит на інші види риби і морепродукти в Україні також продовжує відновлюватися вже другий рік поспіль. У 2017 році очікується чергове збільшення обсягів споживання, за попередніми оцінками аналітиків, в цьому сезоні країна імпортує понад 320 тис. тонн рибної продукції, тобто мінімум на 5% більше, ніж в попередньому сезоні.
Як відомо, понад 80% ринку риби в Україні належить саме імпортній продукції. Більшу частину риби Україна купує в замороженому вигляді. Норвегія є головним постачальником в Україну, з цієї країни ми поставляємо близько 22% всієї риби, на другому місці – Ісландія з часткою 16%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас