Четверте судно з африканським вугіллям прибуло в порт "Южний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Четверте судно з африканським вугіллям прибуло в порт "Южний"

Енергетика
301
До причалу ДП “Морський торговельний порт “Южний” 17 вересня пришвартували судно Panamax SEMIRAMIS із вугіллям із Південно-Африканської Республіки.
Увесь обсяг вугілля буде відправлений для теплових електростанцій енергохолдингу ДТЕК, повідомляється на сайті порту.
“Загальний обсяг вантажу – 80 тисяч тонн антрациту. З початку року це четвертий балкер для теплових електростанцій енергохолдингу ДТЕК”, – йдеться в публікації.
П’ята партія вугілля для ДТЕК орієнтовно прибуде в ДП “МТП “Южний” 19 вересня.
“У вересні ДП “МТП “Южний” планує прийняти для різних вантажовласників 6 суден з енергетичним та коксівним вугіллям загальним об’ємом понад 530 тисяч тонн. Всі причали працюють – одночасно розвантажуються судна чотирьох вантажовласників – державних та приватних. Це потребує організації логістики високого рівня для своєчасної поставки імпортних енергоносіїв споживачам. Ми розуміємо всю відповідальність та впевнені, що запланований графік виконаємо вчасно”, – зазначив в.о. директора ДП “МТП “Южний” Віталій Жуковський.
З травня в ДП “МТП “Южний” розвантажено 225 тис. т. енергетичного вугілля з ПАР для теплової генерації ДТЕК. Для ТЕС ПАТ “Центренерго” підприємство розвантажило у вересні 62 тисячі тонн вугілля із США.

Довідка Finance.UA:

  • 15 березня Рада нацбезпеки ухвалила рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО.
  • У зв’язку з блокадою поставок вугілля з окупованих регіонів Донбасу, було введено надзвичайний стан в енергетиці, оскільки заборона на ввезення палива унеможливлювала наявність антрациту на українських ТЕС, які виробляють електрику.
  • У зв’язку з цим, в Міненергетики було прийнято рішення розпочати поставки вугілля з ПАР, Австралії і США.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас