Скорочення обсягу транзиту вантажів по території України є неприпустимим - заступник міністра інфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скорочення обсягу транзиту вантажів по території України є неприпустимим - заступник міністра інфраструктури

Енергетика
457
Ситуація зі зменшенням обсягів транзитних перевезень по території України є неприпустимою, вважає заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.
Як повідомила прес-служба міністерства, про це він заявив 15 вересня під час погоджувальної ради з питань врегулювання розбіжностей щодо проекту закону України “Про внесення змін до Митного кодексу України”.
“Зараз ми бачимо значне зменшення обсягів перевезень транзитних вантажів по території України, зокрема, залізничним транспортом. Саме на залізничний транспорт припадає 85% всього транзитного вантажопотоку держави”, – констатував він.
За словами Ю.Лавренюка, законом України “Про транзит вантажів” передбачено спрощений і прискорений порядок контролю транзитних вантажів. Додаткове фінансове навантаження змушує вантажовідправників направляти вантажі в обхід України, через Білорусь і російські порти.
Зазначений проект акта розроблено з ініціативи Мінінфраструктури. Ним пропонується внести зміни до Митного кодексу України, згідно з якими сплата митних платежів не стягується, якщо товари переміщуються прохідним транзитом по території України залізничним транспортом. Також пропонується встановити обов’язок перевізників зі сплати митних платежів у разі втрати товарів, що перебувають під митним контролем і переміщуються прохідним транзитом по території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас