В Росії затримали китайця з нерозрізаними аркушами українських гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії затримали китайця з нерозрізаними аркушами українських гривень

Кримінал
6803
В аеропорту Новосибірська митники вилучили у громадянина Китаю, яки прямував на батьківщину, підроблені 4,6 тисячі молдавських лей і 920 аркушів зі справжніми, але не розрізаними на купюри українськими гривнями.
“В процесі митного контролю у громадянина КНР, який планував вилетіти на батьківщину рейсом Новосибірськ – Шанхай, були виявлені грошові кошти, справжність яких викликала у інспекторів митного посту сумніви”, – заявили на митниці.

Експертиза показала, що валюта Молдови в сумі 4,6 тисячі лей виявилася підробленою, а 920 аркушів з надрукованими на них купюрами України в 5, 10 і 20 гривень на загальну суму в 819 тисяч гривень – справжніми.
“Яким чином в руки громадянина Китаю потрапили аркуші з не розрізаними на купюри українськими грошима і з якою метою він віз на батьківщину підроблені молдавські леї, належить з’ясувати слідству”, – зазначили в прес-службі митниці.
В діях 39-річного громадянина КНР інспектори митниці побачили ознаки злочину, передбаченого статтею КК РФ “перевезення і зберігання підробленої іноземної валюти з метою збуту”. Валюту вилучено. Матеріали перевірки будуть передані співробітникам МВС.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас