У МЕРТ заявили про необхідність перегляду угоди про ЗВТ з Євросоюзом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЕРТ заявили про необхідність перегляду угоди про ЗВТ з Євросоюзом

Казна та Політика
793
Угоду про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом необхідно переглянути.
Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська в рамках щорічної зустрічі “Ялтинської європейської стратегії”, повідомляє прес-служба YES.
“Нинішню угоду про зону вільної торгівлі необхідно переглянути. Операція була підготовлена давно і вже застаріла. Нам потрібно зібратися з представниками ЄС і подивитися, які заходи лібералізації повинні бути проведені”, – сказала вона, додавши, що квоти, передбачені угодою, зараз не задовольняють вимоги економіки України та ЄС.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України заявили про технічну помилку в угоді про Зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.
“Мінекономрозвитку підтверджує, що в Угоді про вільну торгівлю з Канадою в додатку “Тарифний графік Канади”, дійсно, перераховані правила скасування і зниження мит для українських товарів, що імпортуються в Канаду. В українському тексті додатка, однак, мова йде про “зниження ввізних мит для товарів канадського походження”, – повідомляли у відомстві.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас