До 2019 року у кожного десятого будуть 3D-надруковані органи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2019 року у кожного десятого будуть 3D-надруковані органи

Технології&Авто
2708
Такий прогноз представила консалтингова компанія Gartner. Вже через три роки ринок медичного 3D-друку перевищить $1 млрд, а 3D-принтери будуть застосовувати в кожній третій операції. Огляд майбутнього ринку підготував Wall Street Journal.
За прогнозами Gartner, через два роки у 10% населення розвинених країн буде який-небудь орган або переносний пристрій, створений за допомогою 3D-друку. Технологію будуть застосовувати для створення протезів і імплантів, причому хірурги будуть використовувати 3D-друк у кожній третій операції.
На даний момент ринок медичних технологій 3D-друку оцінюється в $660 млн, але вже до 2020 він виросте до $1,21 млрд, прогнозує IndustryARC. Медична галузь популяризує технологію і вплине на хмарні й інтернет-технології, впевнений віце-президент дослідницького відділу Gartner Анураг Гупта.
Аддитивний друк було розроблено ще в 80-і роки, але тільки зараз завдяки апаратним розробкам і поліпшеному ПЗ він став доступнішим. Ще 5 років тому 3D-принтери Stratasys працювали тільки з 1-2 матеріалами і кольрами. Тепер вони можуть одночасно здійснювати друк за допомогою 6 матеріалів і створювати 360 000 комбінацій текстур і кольорів. Це дозволяє відтворювати точні копії реальних об’єктів, в тому числі кісток і м’яких тканин.
Медичні установи вже почали експериментувати з новою технологією. У Клініці Мейо тільки в минулому році надрукували 500 об’єктів, які використовували для підготовки до хірургічних процедур. Однак поки цей процес вимагає часу. Так, на створення копії тазової області пацієнтки у медиків пішло 60 годин. Але фахівці клініки відзначають, що завдяки такій підготовці скорочується час на саму операцію.
Багато лікарень в США вже відкривають власні лабораторії 3D-друку і співпрацюють з ІТ-компаніями, серед яких Stratasys, 3D Systems і Formlabs. Підключаються і великі корпорації. General Electric займається розробкою 3D-принтерів і систем створення тривимірних моделей реальних об’єктів. Johnson & Johnson працює над чорнилом для друку об’єктів із різних матеріалів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас