Президент пообіцяв бізнесу зупинити "маски-шоу" за умови добровільної здачі документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент пообіцяв бізнесу зупинити "маски-шоу" за умови добровільної здачі документів

Казна та Політика
5233
Президент України Петро Порошенко обіцяє бізнесу припинити необґрунтовані обшуки правоохоронцями за умови готовності підозрюваних добровільно віддавати необхідні документи, повідомив президент інвестгрупи “Універ” Тарас Козак за підсумками тригодинної зустрічі глави держави, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та генпрокурора Юрія Луценка з бізнес-асоціаціями.
“Стоп “маски-шоу”. Більше такого не буде, якщо бізнес добровільно віддає документи”, – зазначив Т. Козак одну з основних обіцянок влади на зустрічі на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, відкрито оперативну лінію в Службі безпеки України (СБУ) для скарг на незаконні дії силовиків і рейдерські захоплення.
Т. Козак додав, що парламентський податкової комітет на чолі з Ніною Южаніною терміново розробить новий законопроект про Службу фінансових розслідувань, щоб прийняти його до кінця цього року, а з другого кварталу 2018 запустити цю службу, одночасно скасувавши право всіх інших силовиків перевіряти бізнес.
Учасник зустрічі зазначив, що на її відкритті голови трьох асоціацій – Європейської бізнес-асоціації (ЄБА), Американської торгової палати (АТП) і Спілки українських підприємців (СУП) “всі як один назвали головною проблемою бізнесу свавілля силовиків” і попросили конкретних рішень.
Президент ІГ “Універ” зазначив, що Ю. Луценко у відповідь на це сказав, що в країні 200 тис. правоохоронців, і всіх їх проконтролювати не можна, однак щодо трьох тисяч з них вже є кримінальні провадження.
Серед інших новин із зустрічі її учасник виділив неможливість впровадження законопроекту про податок на розподілений капітал з 2018 року через категоричні заперечення МВФ, збереження спрощеної системи оподаткування без змін, обіцянки дерегуляції, приватизації, валютної лібералізації та захисту прав кредитора.
“Мої помірно обнадійливі враження від зустрічі під кінець висловив президент такою фразою: “Додік може все. Але не все відразу!” Надія є”, – підсумував Т. Козак.
Модератором зустрічі виступав голова Націнвестради, екс-голова Адміністрації президента Борис Ложкін, в ній також брали участь профільні міністри, керівники СБУ і Нацполіції.
“Головним питанням, що потребує негайного врегулювання, бізнес практично одностайно назвав методи роботи силових органів. Генеральний прокурор Ю. Луценко запевнив присутніх, що тримає ситуацію під контролем і готовий йти назустріч інвесторам”, – коротко описав основні підсумки засідання Б. Ложкін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас